sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Värikollaasi 111 ajatuksissa Ranska


VIIKON VÄRIT OVAT
Nähdessäni viikon värit, niin valinta kuvauskohteiksi oli helppoa tehdä kerrankin;) Ajatukseni ovat tiivisti nuorissamme, jotka huomenna lentävät Ranskaan ½vuodeksi opiskelijavaihtoon. Heidän lentoaan siivittää Kupittaan saven lintunen, vastaanottamassa Ranskan poika, jonka tällä kertaa kuvasin -90 luvulla Pariisista ostamastani puseron rintamuksesta sekä äiskä jo haaveilemassa katukahvilassa nautiskelusta keväisessä rankalaisessa pikkukaupungissa (kuva tosin näpätty kylppärissä olevasta taulusta).

30 kommenttia:

  1. Kivasti yhdistetty valokuvaus- kuin kuvataidettakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti Minttu kommentistasi, kiva kun vierailit, tervetuloa toistekin:))

      Poista
  2. Mä sainkin tästä sun kollaasista idean seuraavaan värikollaasiin! Hyvin löytyivät värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hienoa, jos niin kävi Tillariina! minäkin inspiroidun usein toisten jutuista, kiva tää blogistania. Mukavaa saada Sinut vieraaksi, tervetuloa toistekin:))

      Poista
  3. Tämä onkin kaunis ja taiteellinen kollaasi.

    VastaaPoista
  4. Haa, minäkin olin Pariisissa kesällä -90. Minun tyttöni meni puoleksi vuodeksi Göteborgiin, mutta viipyi reissussa puolitoista vuotta. Eihän noita poikasiaan raaskisi päästää, mutta opettavaista on itsestään huolehtia ja oppia kieliä.

    Hieno muistojen kollaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pariisi on kiehtova suurkaupunki, odotan kovasti jo tulevaa matkaamme. suunnitteli poikakin jäävänsä ainakin kesätöihin, saa nähä kuink lopulta käy!

      Poista
  5. Oivoi! Tästä minä tykkään ihan, niinkuin nuoret sanoo, sik... (en nyt kuiteskaan kehtaa sitä kirjoittaa...)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...kirjoita pois, tuttua kieltä tässäkin perheessä;)

      Poista
  6. Hauska kollaasi ranskalaisittain. Värit sopivat niin hyvin haasteen vaatimuksiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kerrankin värit löytyi ilman useamman päivän haeskelua! mä jotenkin tykkään näistä monivärisistä haasteista enempi kuin yhden värin

      Poista
  7. Kauniita kädenjälkiä olet kuvaillut.
    Pirteä kollaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Liplatus:) tuo taulu luo iloa aamuihini kun lähes silmät ummessa viel kylppäriin komuan...

      Poista
  8. Tämän nimi voisi siis olla muistojen kollaasi. Hyvä.
    Ranska ei kamalan kaukana ole nykyaikana, kun maailma pienenee, on netit ja skypet sun muut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä nimi se oliskin ollut aimarii! toivottavasti saan uusia muistoja kevään myötä. isännän kans juur eilen puheltiinkin, miten ihmeelliseksi maailma onkaan tullut kun poika latasi skypen läppäriini;)

      Poista
  9. Käsityönä kaikki sujuu ja onko tuo ylhäällä maalaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. rakastan kaikkea käsillä tehtyä, tuo Kupittaan saven kukkamaljakko on kulkenut matkassani yli 30 vuotta. kyllä se on taulu, kirppari löytöni vuosien takaa, yhä edelleen se piristää kylppärissä aamujani. usein olen ihmetellyt miten hyvin se on säilynyt (kuten muutkin taulut) kylpyhuoneen kosteudessakin:)

      Poista
  10. Kiva ranskalaisaiheinen kollaasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti arleena:)) ehkä yllä olevista kommenteistani huomasitkin, olen hiukan täpinöissäni parhaillaan kaikesta ranskalaisesta

      Poista
  11. Tässähän tulen minäkin ihan töpinöihin kaikesta ranskalaisesta. Olisipa mukava istuskella ranskalaisessa katukahvilassa ihmisvilinää seuraamassa. Hauska muistojen kollaasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja arvaa vaan caijsa, aamulla kun avasin radion matkalaisten juuri lähtiessä lentoasemalle, sieltä tuli arkistonhelmissä reportaasi -50 luvun Pariisista! aika mahtavaa oli kuunnella tarinointia siitä, kumpi puoli Seinestä edustaa aidointa Pariisia ja kuulla kuvanveistäjä Renvallin haastattelua Pariisin merkityksestä taiteilijalle.

      Poista
  12. O la laa, miten herttainen tarinakin liittyy kollaasiisi! Et kai jäänyt kovasti haikailemaan, kun varmasti pääset sinne pian vierailemaan. Violettia etsin, mutta se olikin hienostuneesti rajauksissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos kaari3:) hiukan haiku olo on kieltämättä. toisaalta tuntuu niin hyvältä, kun lapset rohkenevat tekemään sellaisia juttuja, mitä itse nuoruudessani en rohjennut.

      Poista
  13. A delightful mosaic with beautiful pictures, I love the composition.

    VastaaPoista
  14. Hauska ja kaunis.
    Tulee mieleen aika, jolloin meiltä lähti kaksi samaan aikaan Pariisiin opiskelemaan. Ja välimatka oli pitkä, sillä asuimme silloin Torontossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna:)) Torontoon nähden Ranska onkin siis ihan naapurissa, tämä helpotti hieman;)

      Poista
  15. C'est la vie! Ihanaa, ollapa Pariisissa, ollapa katukahvilan pöydässä, ollapa nuori ja notkea tyttö vilkuttelemassa seiloreille ;)

    VastaaPoista